Следвайте Гласове в ТелеграмСтотици гърци протестират пред парламента в Атина. Исканията

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСтотици гърци протестират пред парламента в Атина. Исканията
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Атина заради наводненията, настояват за спаведливост за жертвите

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Стотици гърци стачкуват пред Народното събрание в Атина. Исканията им са да бъдат открити хората, които са в неопределеност в наводнените региони. Протестиращите упорстват и за правдивост за жертвите. Те се оповестиха още за 100% компенсации на всички потърпевши.

Към демонстрацията се причислиха и депутати от опозицията.

Стотици родственици на хората в неопределеност в наводнената област Месения са пред Народното събрание в Атина. Те сложиха огромен афиш, а който написа " Наводнихте низината, нашият яд ще ви потопи ", предава БНР. Скандират с искане неотложно по всевъзможен начин да се намерят хората, които се търсят, и да им бъде оказана помощ.

" Животът на нашите близки има значение ", споделиха протестиращите. В декларация към медиите те упрекват цялото политическо управление от премиера и държавното управление до представителите на локалната власт- регионални шефове и кметове, че не са приложили програмата за превантивни ограничения против естествени бедствия, което е довело до жертви.

Междувременно в автомагистралата от Солун до Атина още веднъж бе затворена, придвижването се насочва към Козани. Причината е прелялата река Пиниос при Лариса. Вчера тя доближи рекордните 10 метра и равнището й продължаваше да се подвига. Кварталите към реката бяха авансово евакуирани. Центърът на Лариса е непокътнат, само че има тежко наводнени покрайнини. Нивата на водата в в четири квартала са се покачили сред два и половина до три метра, сподели представителят на противопожарната работа Янис Артопиос, представен от в " Катимерини ".

В региона на Тесалия преляха 5 реки, там цели села изчезнаха под вода. В засегнатите места няма ток и вода. Над 2000 души са избавени. Стотици са блокирани - до някои към момента не са достигнали хранителни запаси.

Бурята " Даниел " съгласно метеоролозите е най-лошата, блъснала Гърция от началото на воденето на статистика през 1930 година

Инфо: " 24 часа "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР